Wat moet ik doen bij schade?

Het is natuurlijk vervelend als er schade aan uw leaseauto ontstaat. Zeker een ongeluk zorgt voor veel overlast. Blijf rustig en zorg er altijd voor dat u zelf in veiligheid bent. In de Aanvullende voorwaarden of in de eigen verzekerings- of dekkingsbepalingen van de leasemaatschappij staat wat u moet doen bij schade.

Licht de leasemaatschappij bij schade altijd zo snel mogelijk in. Volg de instructies over wat te doen bij schade in de Aanvullende voorwaarden of de verzekerings- of dekkingspalingen. Soms kan de schade verhaald worden. Dan krijgt u de betaalde eigen bijdrage terug. Er is meer mogelijk dan u wellicht denkt. Zelfs als er bijvoorbeeld schade is veroorzaakt door een onbekende dader; met getuigen kan er soms aanspraak gemaakt worden op een vergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer.

Vraag de leasemaatschappij waar u terecht kunt voor het herstel van de schade. Dan wordt uw leaseauto snel opgeknapt en kunt u weer veilig onderweg.   

Is de schade aan mijn leaseauto gedekt?
Uw leaseauto is verzekerd tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan derden (WA-verzekering). U vindt de afspraken in de verzekerings- of dekkingsbepalingen en in de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij. In sommige gevallen geldt de verzekering niet. Bijvoorbeeld als de bestuurder meer alcohol in zijn bloed of adem had dan is toegestaan. De leasemaatschappij kan de schade dan op u verhalen.

Ook schade aan de auto zelf, bijvoorbeeld na een aanrijding, is gedekt via een cascoverzekering. Ook hier geldt dat de verzekering geen schade dekt als die bijvoorbeeld ontstaan is door een bestuurder met te veel alcohol op.