Mag ik de leaseauto eerder inleveren?

U kunt de leaseovereenkomst opzeggen. Volgens de Algemene voorwaarden op zijn vroegst na 12 maanden, dus aan het begin van het tweede contractjaar. Bij die opzegging hanteert u een opzegtermijn van ten minste één maand. U betaalt dan wel een vergoeding aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij moet u - voordat u het leasecontract afsluit - laten weten hoe hoog deze opzegvergoeding is. De regeling daarvoor staat in de Aanvullende voorwaarden. Er staat een rekenvoorbeeld in de Aanvullende voorwaarden. Als u opzegt, kunt u de leasemaatschappij vragen om een berekening van de opzegvergoeding te maken.

Spelregels in Aanvullende voorwaarden
In de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij kan staan dat u ook tegen een eerdere dag dan het begin van het tweede jaar kunt opzeggen. Daarvoor kunnen andere regels gelden over de opzeggingsvergoeding en de opzegtermijn. Die staan dan ook in de Aanvullende voorwaarden.

Wellicht wilt u de zekerheid dat u de leaseauto kunt inleveren als de leaseprijs verandert. Het is dan goed om te weten dat de leasemaatschappij het termijnbedrag tussentijds niet mag veranderen. Een verhoging van de belasting is de enige uitzondering om dit wel te doen. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, BTW en assurantiebelasting. De leaseprijs mag dus alleen wijzigen als de overheid bepaalde belastingen verhoogt. Een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease zorgt voor deze zekerheid. De leaseprijs mag alleen in afgesproken gevallen nog wijzigen.