Wie mag de leaseauto besturen?

In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs in de auto rijden. Natuurlijk moet de bestuurder wel bevoegd én in staat zijn om te rijden. In de Aanvullende voorwaarden kunnen daarnaast eisen staan over de minimale leeftijd van de bestuurder. Ook kan het nodig zijn dat de bestuurder al voor een bepaalde periode, een minimale duur, zijn rijbewijs moet hebben.

Voor jongeren die onder de 18 jaar begeleid mogen rijden via ‘2toDrive’ geldt ook dat zij in de privé leaseauto mogen rijden. Het is mogelijk dat de leasemaatschappij hier toch geen toestemming voor geeft. Dit leest u dan in de Aanvullende voorwaarden. Lees deze dus altijd eerst goed door.

Als u de auto least, bent u verantwoordelijk voor de auto. Ook als er schade ontstaat door een andere bestuurder in uw leaseauto. U bent aansprakelijk voor andere bestuurders. Ook als u -of de leasemaatschappij- een bekeuring krijgt die is veroorzaakt in de periode dat u de auto heeft uitgeleend. Bij ernstige verkeersovertredingen kan de politie of het Openbaar Ministerie aan de leasemaatschappij vragen wie de bestuurder was tijdens de overtreding. De leasemaatschappij vraagt deze informatie bij u op. U bent verplicht om binnen vijf dagen de naam en het adres van de bestuurder door te geven. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken voordat u de leaseauto uitleent en houd altijd bij wie er in de auto rijdt. Dat voorkomt vervelende situaties achteraf.