Wat gebeurt er als ik pech krijg onderweg?

Ook met een leaseauto kan het voorkomen dat u onderweg pech krijgt. U heeft dan recht op hulpverlening, die ten minste bestaat uit noodreparatie ter plekke. Als dat niet mogelijk is, worden de auto en de inzittenden naar een reparatiebedrijf gebracht. Er gelden wel uitzonderingen op het recht op pechhulp. De voorwaarden van de pechhulp staan in de Aanvullende voorwaarden of in afzonderlijke bepalingen. Zorg dat u weet naar welk telefoonnummer u bij pech of een ongeval moet bellen. Dit staat in het instructieboekje of in een ander document dat u kreeg bij de auto.

Bent u gestrand met het voertuig en heeft u geen recht op kosteloze pechhulp, bijvoorbeeld omdat de brandstoftank is leeggereden? U kunt de leasemaatschappij vragen om hulp, maar u betaalt dan wel zelf de kosten. Lees goed de Aanvullende voorwaarden om te zien wanneer u pechhulp krijgt.

Vervangend vervoer bij pech
In de leaseprijs is in ieder geval vervangend vervoer na 72 uur opgenomen. Dat geldt alleen in Nederland. Het is mogelijk dat in de Aanvullende voorwaarden staat dat u eerder een vervangende auto krijgt of dat u ook buiten Nederland recht heeft op vervangend vervoer.

Als u geen recht hebt op vervangend vervoer, omdat de wachttijd nog niet voorbij is of omdat u met de auto in het buitenland bent, kunt u de leasemaatschappij vragen een vervangende auto voor u te organiseren. Die doet dan haar best dat voor u te verzorgen. De kosten betaalt u dan zelf.