Buitenland

U mag met uw private leaseauto naar het buitenland. In de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij staat in welke landen het voertuig mag komen. Op de groene kaart staat in welke landen uw leaseauto verzekerd is.

Het is belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Verdiep u daarom goed in de spelregels rond het rijden buiten Nederland. Bekijk welke zaken verplicht zijn in de landen waar u rijdt. Een veiligheidshesje voor de bestuurder en elke passagier, een alcoholtest of een brandblusser; in elk land gelden andere regels waar u zich aan moet houden. Ook verkeersregels kunnen verschillen. Lees hier per land wat u mee moet nemen. Controleer voor uw reis zelf het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning. Bel indien gewenst uw leasemaatschappij voor een extra controle bij de garage. 

Mag uw leaseauto een caravan of aanhanger trekken? Vraag dan een aparte groene kaart aan bij uw leasemaatschappij.

Onderhoud in het buitenland
Heeft uw leaseauto onderhoud nodig terwijl u in het buitenland rijdt? In de Algemene voorwaarden staat wat u dan moet doen:

“Als het voertuig in het buitenland is wanneer het volgens het onderhoudsschema een onderhoudsbeurt nodig heeft, dan kan met de onderhoudsbeurt gewacht worden tot het voertuig weer in Nederland is. Voorwaarde daarbij is dat het voertuig na het moment waarop volgens het schema de onderhoudsbeurt nodig is, niet meer dan 1.000 kilometer in het buitenland zal rijden. Anders moet u de leasemaatschappij bellen voor overleg.”

Neem altijd contact op met uw leasemaatschappij. Die kan u adviseren over het onderhoud aan uw leaseauto over de grens.

Defect in het buitenland
Als het voertuig buiten Nederland een defect heeft, moet u met de leasemaatschappij bellen om toestemming te vragen voor de reparatie. Als de toestemming wordt gegeven, kunt u de reparatie laten verrichten. Eventueel moet u de kosten voorschieten. Overleg dit goed met uw leasemaatschappij. De Algemene voorwaarden stellen:

“Voor reparatie en onderhoud in het buitenland waarvoor de leasemaatschappij toestemming heeft gegeven, kunt u zelf de kosten betalen. U moet dan vragen om een factuur die op naam van de leasemaatschappij is gesteld. Deze (originele) factuur stuurt u samen met een bewijs van betaling aan de leasemaatschappij. De kosten worden dan - tot het bedrag waarvoor toestemming is gegeven - door de leasemaatschappij aan u vergoed.”

Vervangend vervoer in het buitenland
Er is standaard geen vervangend vervoer in het buitenland opgenomen in het leasecontract. Een auto met het Keurmerk Private Lease heeft in ieder geval vervangend vervoer in Nederland na 72 uur. Uw leasemaatschappij mag altijd positief afwijken. U mag de leasemaatschappij ook vragen om een vervangende auto voor u te organiseren waarbij u zelf de kosten betaalt. Vaak kunt u tegen meerkosten extra vervangend vervoer kiezen bij het afsluiten van het leasecontract. Vraag naar de mogelijkheden, zeker als u veel in het buitenland rijdt.

Verhuizing naar het buitenland
Als u naar het buitenland verhuist, mag de leasemaatschappij het leasecontract stopzetten. Vraag altijd bij uw leasemaatschappij na welke gevolgen een verhuizing naar het buitenland heeft voor uw leasecontract.