Bedenktijd

De termijn waarin u als consument gebruik kunt maken van het herroepingsrecht. U heeft 14 dagen bedenktijd nadat de leasemaatschappij het door u ondertekende leasecontract heeft ontvangen. Binnen de bedenktijd mag u afzien van de leaseovereenkomst. De Algemene voorwaarden stellen:

“Binnen 14 dagen nadat de leasemaatschappij het door u ondertekende leasecontract heeft ontvangen, kunt u de overeenkomst zonder kosten ontbinden.”

In de Algemene voorwaarden staat ook hoe u dat doet.
“Dit kunt u doen door het herroepingsformulier - dat u van uw leasemaatschappij ontving bij het aangaan van de leaseovereenkomst - in te vullen en binnen de termijn van 14 dagen aan de leasemaatschappij te verzenden. In plaats van het herroepingsformulier kunt u ook een andere verklaring gebruiken, waarin u duidelijk vermeldt dat u de leaseovereenkomst ontbindt.”

Wilt u géén bedenktijd en direct over het voertuig beschikken, als dat al beschikbaar is? Dat kan. De Algemene voorwaarden zeggen daarover: 
“Is het voertuig al beschikbaar, en wilt u er direct over beschikken, dan kunt u afstand doen van uw bedenktijd. Dit doet u door het leasecontract in aanwezigheid van een medewerker van de leasemaatschappij in het bedrijfspand van de leasemaatschappij te ondertekenen en daarbij schriftelijk kenbaar te maken dat u direct over het voertuig wil beschikken.”