Wat staat er in een offerte?

U bekijkt of private lease bij u past. En welke auto het meest geschikt is. U verheugt zich misschien al op het plezier om in een nieuwe, veilige auto te rijden. Hoe u een passende auto kiest, is per persoon verschillend. Zodra u weet welk merk, type en specificaties voor u ideaal zijn, vraagt u een offerte op bij een van de aanbieders van privé lease. Dit kan vaak online waarbij u zelf de auto en voorwaarden kiest.

U ontvangt daarna een persoonlijke offerte op basis van de wensen die u bij uw leasemaatschappij aangeeft. Het is belangrijk deze aanbieding goed door te lezen. Natuurlijk bent u benieuwd naar de maandelijkse leaseprijs. De voorwaarden op de offerte zijn minstens zo belangrijk. Bekijk goed wat u kunt verwachten. Welk eigen risico betaalt u bij schade? Wanneer heeft u recht op een vervangende auto? En wat gebeurt er als uw situatie verandert? Lees voor deze antwoorden ook altijd de Aanvullende voorwaarden van uw leasemaatschappij door.

De leaseprijs wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kilometers die u verwacht te gaan rijden en de leaseperiode. Maak een goede inschatting voordat u een offerte opvraagt. U betaalt achteraf voor extra kilometers die u rijdt. Het kan voordeliger zijn om een hogere kilometerbundel te kiezen.

Op de offerte staat: 

  • De auto: het model met opties en accessoires
  • Gekozen extra’s: bijvoorbeeld winterbanden
  • Leaseprijs per maand (op basis van uw wensen: hoeveel kilometers u per jaar verwacht te rijden en hoeveel maanden u wil leasen)
  • Meerkilometerprijs
  • Hoe lang de offerte geldig is

Met uw offerte moet u een goede beslissing kunnen maken. Neem contact op met de leasemaatschappij als u toch nog vragen heeft.