Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij?

In het leasecontract staat hoeveel kilometers u gaat rijden. Dit aantal kilometers past bij de afgesproken leaseprijs. Houd elke maand zelf in de gaten of u nog voldoende kilometers heeft. Zeker als uw omstandigheden veranderen, is dit belangrijk. Als u verhuist of uw werkplek verandert, kan dit veel invloed hebben op het aantal kilometers dat u rijdt.

Elk jaar wordt de kilometerstand van de leaseauto bekeken. Het is mogelijk dat u meer kilometers heeft gereden. Per meerkilometer betaalt u extra. Wat dit kost, kunt u uitrekenen met de meerkilometerprijs. Deze staat op uw leasecontract. U vermenigvuldigt het aantal extra kilometers met de meerkilometerprijs. Op deze website vindt u ook een voorbeeld om de kosten van meerkilometers te berekenen. Per jaar worden dus de kilometers afgerekend en na afloop van het leasecontract.

Als u meer kilometers blijft rijden
Het is mogelijk dat u meer kilometers blijft rijden dan afgesproken in uw leasecontract. In dat geval kan het verstandig zijn uw kilometerbundel te verhogen. De leasemaatschappij mag een voorschot aan u berekenen als blijkt dat u na een jaar veel meerkilometers moet afrekenen. Dit betaalt u dan boven op het termijnbedrag.

Of minder kilometers
Als u in een jaar minder kilometers rijdt dan afgesproken, krijgt u daarvoor alleen geld terug als dat in de Aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat.

Er is daarop een uitzondering mogelijk: u heeft tussentijds een of meer rekeningen gehad voor meerkilometers. U hebt echter in een ander jaar minder kilometers gereden dan overeengekomen. Als u de auto inlevert, blijkt dat u daardoor in de totale leaseperiode gemiddeld niet meer kilometers hebt gereden dan afgesproken. De kosten voor de meerkilometers worden dan aan u terugbetaald.